Blogi

Torstai, Helmikuu 28, 2019, 07:54

Arjen turvallisuus on vaaliteemana laaja ja kaikkein tärkein. Mitä se sitten oikein on? Se on perheen turvaverkkoja, poliisi ja palokunta, ensihoito hyvät tiet, joilla on hyvä kulkea, laadukkaat terveyspalvelut saavutettavissa olevilla etäisyyksillä.
Ihan tavallinen arki sujuu yleensä, mutta jos jotain sattuu on turvaverkkoja oltava lähellä. Kaikilla ei ole isovanhemmat ja sukulaiset edes samalla paikkakunnalla, tällöin yhteiskunnan on tarjottava tukirakenteet. Poliisin, ambulanssin, terveyspalvelujen, palo- ja pelastustoimen karsiminen tekevät maaseudun elämästä nykyisin turvattomampaa kuin ennen. Näiden palvelujen tarjoamisella koko maan laajuisesti on myös työllistävä vaikutus ja minusta ihmisillä tulee olla oikeus asuttaa koko Suomea turvallisesti.

Turvaa tarvitaan myös sairastuessa, työttömyden koittaessa ja muissa elämän murostilanteissa. Yrittäjät ovat työntekijöitä heikommassa asemassa, sairauden turva yrittäjillä täysin riittämätön. Pienyrittäjien vakuutusturvan saattaminen riittävälle tasolle suojaamaan sairauden varalta on usein kohtuuttoman kallista, jopa taloudellisesti mahdotonta. Työttömyysturvan osalta yrittäjä on nykyisin kohtuuttomassa tilanteessa kun työttömyys vaatisi koko yritystoiminnan lopettamista ja tuotannontekijöiden realisointia.

Vanhusten turvallinen arki on ollut nyt kovasti puheenaiheena, ja se on hyvä! Vanhus tarvitsee asumisessaan usein omaa rauhaa, mutta mahdollisuus tavata ystäviä ja tuttavia on tärkeää. Tämä vaatii edelleen kehittämistä vanhusten asumispalveluiden suhteen. Oma koti kaukana kaikesta, niin rakas kuin se monesti onkin, voi olla yksinäinen ja joskus pelottavakin paikka. Luottamus hoidetuksi tulemiseen ja tutut ihmiset ympärillä hoivaa antamassa ovat tärkeitä. 


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
Created with Woo®
Copyright (c)2017, All Rights Reserved.