Blogi

Keskiviikko, Maaliskuu 27, 2019, 17:34

 

Nimi

Terhi Simonen-Jokinen

Ikä

42

Koulutus ja ammatti

Eläinlääketieteen tohtori, yrittäjä

Perheesi

Aviomies Marko ja lapset Veera (16), Mikko (14) ja Immo (11).

Kotipaikka

Karstula 

Mitä kuuluu vapaa-aikaasi? Onko harrastuksia?

Hevoset ovat iso osa vapaa-aikaa. Lisäksi lasten harrastukset vievät oman aikansa, vanhin lapsi yleisurheilee. Keskimmäisen lapsen kanssa meillä on yhteinen metsästysharrastus ja pohjanpystykorvamme Bemin kanssa puuhastelu. Ison osan vapaa-ajasta haukkaavat myös kunnalliset ja maakunnalliset luottamustehtävät. Joogaan ja lenkkeilen kun on aikaa. Ja aina kun ehdin, tartun kirjaan. Fantasiakirjallisuus vie takuulla mennessään ja sen avulla pääsee irti arjesta.

Miksi haluat olla ehdokkaana?

Olen kunnallispolitiikassa mukana nyt kolmatta kautta ja koko sen ajan minulle on avautunut mahdollisuuksia edetä vaativampiin tehtäviin. Maakuntahallituksessa viimeistään olen huomannut, miten tärkeää on, että mukana on myös ihmisiä jotka pitävät maaseudun pikkukuntien puolta ja tuovat näkökulmaa ihmisten elämästä täällä päätöksentekoon.

Mitkä ovat tärkeimmät teemat, joihin haluat vaikuttaa?

Keskeiset vaaliteemani ovat elinvoimainen ja yritteliäs maaseutu, työn tekemiseen kannustava sosiaaliturva, arjen turvallisuus, eläinten hyvinvointi ja tutkittuun tietoon pohjautuva päätöksenteko.

Mitkä ovat parhaat keinot, joiden avulla alueen peruspalvelut säilyvät?

Vaikka sote-uudistus kaatuikin aivan viime metreillä, on yhteistyötä silti kehitettävä. Yhteistyö on ainoa keino saada palvelut säilymään pienissä kunnissa. Tämä koskee tietysti kaikkia muitakin palveluita kuin sosiaali- ja terveyspalveluita. Yksityinen sektori sekä kolmassektori tulee pitää kumppanina julkisessa palveluntuotannossa.

Millä tavoin seutumme yrityselämää voidaan vauhdittaa?

Kuntien on tehtävä itsensä houkutteleviksi uusille yrityksille tarjoamalla mahdollisuuksia niin tilojen kuin palveluidenkin kautta. Samalla on pidettävä huolta jo olemassa olevista yrityksistä. Turhaa byrokratiaa on vältettävä. Ihmisten, tavaran ja tiedon liikkumiseen tarvittava infra pitää olla kunnossa. Ja tähän pätee myös sama kuin edellä, yksityinen sektori tulee pitää julkisen palveluntuotannon kumppanina.

Millaisia terveisiä haluat lähettää nuorelle, joka miettii, onko seudullamme mahdollisuuksia hyvään elämään?

Itsekin ajattelin nuorena, että kotoa on päästävä mahdollisimman äkkiä ja kauas. Opiskelujen jälkeen, tai oikeastaan jo niiden aikana, huomasin kuitenkin, että kotiseudulla on paljon annettavaa. Täällä on hienot mahdollisuudet yritystoiminnalle ja totta kai perheen on hyvä kasvaa täällä. Haluan antaa lapsilleni samanlaisen turvallisen lapsuuden, jonka itse sain Karstulassa kokea. Sukulaisten antama turvaverkko omassa arjessa on korvaamaton. Ruuhkassa jonottamisen sijaan voi aikansa käyttää järkevämminkin.

Kerro jokin asia, mitä monet eivät tiedä?

Laulan autossa ja hevoslenkillä kun kukaan ei kuule.

 


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
Created with Woo®
Copyright (c)2017, All Rights Reserved.