Vapaa-aika

Vapaa-aika

En ole kovin hyvä erottelemaan vapaa-aikaa ja työtä. Maatilan työt ovat minulle vapaa-aikaa, ja hevosharrastus osa päivittäistä elämää, alkaen aamutallilla kukonlaulun aikaan ja päivä yleensä päättyy myös tallihommiin. Hevosharrastus sisältää ravihevosten valmennusta ja ratsastelua. 

Kuntoilla yritän, enemmän varmaan puheissa kuin teoissa, mutta yrtystä on :) Joogassa käyn, kun aikataulut antavat periksi, joogailen myös kotona, yhdistellen sitä muuhun kotijumppaan ja niinsanottuihn hetkiin omaa aikaa. 

Luen kirjoja vaihtelevasti, välillä vähemmän, välillä innokkaammin. Mieluiten luen fantasiakirjallisuutta ja olen erityisen innoissani suomalaisten nuorten naisten noususta jopa kansainvälisen tason fantasiakirjailijoiden joukkoon. Myös historialliset tarinat kiinnostavat, ehkä näissä molemmissa on samaa toiseen aikaan ja paikkaan siirtymistä, jonka koen erityisen rentouttavana. Mutta, toisaalta olen kaikkirukainen, hyvä kirja lajista kun lajista maistuu ja vaihtelu virkistää. 

Lasten ollessa nyt 15, 14 ja 10 vapaa-ajan luonne heidän kanssaan on muuttunut hoitamisesta yhdessä tekemiseksi. Tyttäreni kanssa jaamme hevosharrastuksen ja hänen yleisurheiluharrastustaan seuraan läheltä huoltajan roolissa. Pojista saa jo kaveria maatilan töihin, metsä- ja pihahommiin ja salillekin seuraa löytyy. Vanhemman pojan kanssa harrastamme metsästystä.

Vapaa-aikaa kuluu toki myös kotitöissä, jotka ovat oikein mieluisia, sitten kun niille on aikaa. Ruuan laitto, sisustus (lue siivous) ja joskus käsityötkin maistuvat. Joskus tuntuu siltä, että viikonlopun suurin saavutus on se kun saa pyykit pestyä ja viikattuna kaappiin.

Created with Woo®
Copyright (c)2017, All Rights Reserved.