Blogi

Torstai, Helmikuu 28, 2019, 08:13 | Ei kommentteja »

Tiedon hankkiminen ja päätöksenteon pohjaaminen faktatiedolle on tärkeää. Useimmista asioista on saatavilla tietoa tutkimusten ja tilastojen muodossa ja niiden hyödyntäminen päätöksenteossa mahdollistaa tasapuolisen ja luotettavan lopputuloksen. Tosin tutkimus yksin ei tarkoita vielä mitään. Tietoa on osattava käsitellä ja analysoida. Hyvä esimerkki on IPCC-ilmastoraportti. Siinä erilaisia tutkimustuloksia on käyty läpi ja lähteistä ja tutkimusmetodeista riippuen näytön vahvuus on myös arvioitu. Samoin hyvä esimerkki tutkitun tiedon hyvästä soveltamisesta on Duodecimin Käypä hoito -suositukset, joissa taustalla on arvioitu tutkimustieto ja huomioitu, miten vahvaa saatu tutkimusnäytö aiheesta tällä hetkellä on.

Tieto on mielenkiintoinen asia. Nykypäivän sosiaalisen median maailmassa kuka tahansa saattaa julistautua asiantuntijaksi ja vaikka Facebook-postauksessa kirjoitettu väite voidaan rinnastaa tietoon. Etenkin sosiaalisessa mediassa olevia väitteitä pitää arvioida kriittisesti. Lähdekritiikki on yksi osa tiedon käsittelyä ja nykypäivänä entistä tärkeämpää. Tiedon ja tutkimusten läpinäkyvyys ja sen ymmärtäminen, että tieto kehittyy koko ajan tutkimuksen myötä, on tärkeää kokonaisuuksien hahmottamisessa.

Absoluuttista tietoa ei ole olemassa, mutta vertaisarviointi ja tutkitun tiedon julkaisukulttuuri on parasta mitä meillä tällä hetkellä on käytettävissä. Esimerkiksi lääketieteessä sanotaan, että 90 prosenttia tiedosta muuttuu 10 vuodessa. Kyseessä on siis kehitysprosessi, jossa lisääntynyt tieto kehittää ja muokkaa aiempia käsityksiä. Tutkimusharhat pitää tuntea ja arvioida sitä kautta näytön vahvuutta. Mielestäni näyttöön ja tutkimukseen perustuvaa tietoa pitäisi hyödyntää entistä enemmän ja avoimemmin poliittisen päätöksenteon tukena.


Torstai, Helmikuu 28, 2019, 08:05 | Ei kommentteja »

Eläinten hyvinvointi on niin lemmikkien, tuotantoeläinten kuin luonnoneläintenkin osalta tärkeää. 

Uudessa eläinten hyvinvointilaissa on tulossa lemmikkieläinten tunnistusmerkintäpakko joka koskee koiria ja näyttäisi onneksi myös ulottuvan kissoihin. Jokainen eläin ansaitsee omistajan joka huoletii siitä. Rekisterin kautta pystytään löytöeläimet saamaan kotiin nopeammin. Lisäksi sen avulla voidaan tehokkaammin valvoa pentutehtailua ja laitonta lemmikkien maahantuontia joka sen lisäksi että se muodostaa monesti eläinsuojeluriskin, asettaa ihmiset merkittävään tartuntatautivaaraan. 

Äärityyppinen rodunjalostus on kiellettävä niin lemmikeissä kuin tuotantoeläimissä. Turkistarhaus ei ole enää nykypäivää. 

Suomalainen kotieläintalous on maailman laadukkainta. Suomalaisen elintarviketuotannon alasajo hirvittää, tavoitteenani on nostaa suomalaisen ruuan arvostusta ja tehdä töitä sen eteen, että elintarviketuotanto Suomessa on kannattavaa. Me teemme sen niin paljon paremmin kuin maailmalla, ihmisten ja eläinten näkökulmasta katsottuna! Suomalainen liha ja maito on turvallista, eläimet ovat terveitä ja tautiriskiä hallitaan. Salmonellaa ei tarvitse pelätä ja antibioottien käyttö on maailman vastuullisinta. Tätä työtä on syytä jatkaa ja viedä myös maailmalle. 


Torstai, Helmikuu 28, 2019, 07:54 | Ei kommentteja »

Arjen turvallisuus on vaaliteemana laaja ja kaikkein tärkein. Mitä se sitten oikein on? Se on perheen turvaverkkoja, poliisi ja palokunta, ensihoito hyvät tiet, joilla on hyvä kulkea, laadukkaat terveyspalvelut saavutettavissa olevilla etäisyyksillä.
Ihan tavallinen arki sujuu yleensä, mutta jos jotain sattuu on turvaverkkoja oltava lähellä. Kaikilla ei ole isovanhemmat ja sukulaiset edes samalla paikkakunnalla, tällöin yhteiskunnan on tarjottava tukirakenteet. Poliisin, ambulanssin, terveyspalvelujen, palo- ja pelastustoimen karsiminen tekevät maaseudun elämästä nykyisin turvattomampaa kuin ennen. Näiden palvelujen tarjoamisella koko maan laajuisesti on myös työllistävä vaikutus ja minusta ihmisillä tulee olla oikeus asuttaa koko Suomea turvallisesti.

Turvaa tarvitaan myös sairastuessa, työttömyden koittaessa ja muissa elämän murostilanteissa. Yrittäjät ovat työntekijöitä heikommassa asemassa, sairauden turva yrittäjillä täysin riittämätön. Pienyrittäjien vakuutusturvan saattaminen riittävälle tasolle suojaamaan sairauden varalta on usein kohtuuttoman kallista, jopa taloudellisesti mahdotonta. Työttömyysturvan osalta yrittäjä on nykyisin kohtuuttomassa tilanteessa kun työttömyys vaatisi koko yritystoiminnan lopettamista ja tuotannontekijöiden realisointia.

Vanhusten turvallinen arki on ollut nyt kovasti puheenaiheena, ja se on hyvä! Vanhus tarvitsee asumisessaan usein omaa rauhaa, mutta mahdollisuus tavata ystäviä ja tuttavia on tärkeää. Tämä vaatii edelleen kehittämistä vanhusten asumispalveluiden suhteen. Oma koti kaukana kaikesta, niin rakas kuin se monesti onkin, voi olla yksinäinen ja joskus pelottavakin paikka. Luottamus hoidetuksi tulemiseen ja tutut ihmiset ympärillä hoivaa antamassa ovat tärkeitä. 


Torstai, Helmikuu 28, 2019, 07:42 | Ei kommentteja »

Nykyajan työelämä on erilaista kuin ennen, enää ei olla niinkään koko uraa samassa työssä, vaan on ihan ok vaihtaa työtä työiän aikana useita kertoja. Kokoomuksen esittämä vastikkeellinen yleistuki, joka yhdistää nykysosiaaliturvan tukia yhdeksi tueksi ja joka laskee työtulojen noustessa, on minusta oikea suunta kehittää sosiaaliturvaa. Se antaa paremmin joustoja ja turvaa myös työelämän murroskohdissa. Töiden tekeminen on ihmiselle tärkeää ja siihen tulisi kaikilla olla mahdollisuus. Perustulo-tyyppisellä ratkaisulla puretaan hallinnollisia esteitä työllistymiselle. Tulojen mukaan skaalautuva perustulo olisi merkittävä etu myös pienyrittäjille, etenkin töissä joissa on voimakasta kausivaihtelua. 


Lauantai, Helmikuu 23, 2019, 08:08 | Ei kommentteja »

Jo ensimmäisessä kampanjapalaverissamme päätimme, että otamme ympäristöasiat huomioon eduskuntavaalikampanjassani. Sen jälkeen aloimme tehdä rintamerkkejä, kunnes noin kahdenkymmenen napin kohdalla totesimme, että eihän meidän tätä krääsää pitänyt tuottaa. Rintamerkkitalkoot loppuivat siihen ja niitä käytetään vain oman porukan tunnistamiseen kampanjan aikana. Meidän porukan tunnistaa myös sinisestä "maalaisjärkeä"-piposta; tuote, jolle on käyttöä myös vaalien jälkeen vaikkapa hiihtopipona.

Minun "mainostuotteekseni" valikoitui heijastin, jonka painatuksessa on kiinniitetty huomiota siihen, että tuote olisi kiva käyttää myös vaalien jälkeen, seuraavienkin vuosien pimeillä. Flyereitä emme painata, panostamme vahvaan some-näkyvyyteen, sähköiseen markkinointiin ja kampanjatilaisuuksissa näymme rollupilla, josta vaaliteemani on luettavissa paperisten esitteiden sijaan.

Kampanjointi, varsinkin lehtimainonta, on kallista ja varainkeruuseen tukiyhdistykseni kautta voi osallistua ostamalla uniikin käsintehdyn kynän.  Kyniä on saatavissa visakoivuisena tai omenapuisena, näissä on myös vaihdettavat säiliöt, joten tuotteella on pitkä elinkaari. Kyniä on vain muutama enää jäljellä, joten otapa yhteyttä jos kiinnostaa!

Ja sitten se toinen kynä, joka on mainostarkoitukseen, se oli kyllä epäekologinen valinta, tulivat nimittäin yksittäispakattuna muoviin... mutta muuten kynille on aina käyttöä. Tällaista tämä on, inhimillistä, tiedostavaa ja oppivaa.

Mitä se vihreys sitten tarkoittaa? Minulle omia arkipäivän valintoja, ei kuitenkaan fanaattisesti, mutta pienetkin teot ratkaisevat. Jos ajat omalla autolla, käytä edes joskus julksia tai kimppakyytiä. Jos et jaksa kaikkia jätteitä kierrättää, kierrätä edes osa. Sammuta valot kun lähdet huoneesta, aina kun muistat. Hoida omat pellot ja metsät ympäristön kannalta mahdollisimman hyvin ja säilytä monimuotoisuus. Palashampoo on hyvä tuote. Mieti ennenkuin ostat, osta laadukasta jos voit. Lainaa ja vuokraa mitä et itse tarvitse. Kirpparit <3

Politiikassa vihreiden asioiden eteen myös ne pienet ja mahdollistavat päätökset ovat niitä, joilla asioita monesti saadaan eteenpäin. Vaikkapa lähiruoka voisi käydä hyvästä esimerkistä. Jos halutaan, että meillä on aina koulussa lähiperunaa, se kaatuu elintarvikehygienisiin seikkoihin ja kilpailutuksen haasteisiin, kun isoja eriä pitäisi voida kerralla hankkia. Mutta jos päätettäsiiin, että kerran syksyssä ja kerran keväässä listalla on lähimuikkua, olisi hankinta ja toteutus jo helpommassa mittakaavassa.

Toki isojakin linjoja tarvitaan. Kokoomuksen ympäristöohjelmasta näitä löytyy! (https://www.kokoomus.fi/kokoomuslaisia-keinoja-ymparistohaasteisiin-vapaus-tarvitsee-vastuuta/). Ympäristösasiat ja ilmastonmuutos ovat niin isoja asioita, etteivät ne voi enää eriytyä päätöksenteosta, vaan ne on pidettävä mukana koko ajan, ja se ei voi olla enää puolueesta kiinni.

Itselleni tärkeää on puurakentamisen tukeminen sekä maatalouspolitiikan selkeyttäminen tulevalla tukikaudella. Nykyisellään tukipolitiikan tavoite on ollut osaltaan lisätä viherryttämistä ja monimuotoisuutta, toivoisin, että tälle annettaisiin mahdolisuus myös tulevaisuuden maanviljelyssä. Nurmien hiilensidonnasta voidaan saada vielä paljon lisätietoa ja se tulee huomioida kokonaisuutena maatalouden linjauksia tehtäessä.

Uskon myös biokaasun mahdollisuuksiin liikennekäytössä. Ensin pitää saada jakeluverkosto kuitenkin kuntoon, jotta ihmistet voivat siirtyä biokaasuun. Myös biodieselillä on liikenteessä mahdollisuuksia. Sähköautot täydentävät palettia. Henkilöautoliikenne tuottaa puolet Suomen liikenteen kasvihuonepäästöstä, joten sen suhteen tehtävällä politiikalla on iso merkitys. 


Created with Woo®
Copyright (c)2017, All Rights Reserved.